Rawatan Masalah Sistem Imun

oie_Nk47ulTHzoqY

Sistem imun merupakan salah satu mekanisme pertahanan tubuh badan kita di dalam melawan penyakit. Sistem imun yang kuat dapat mencegah kita dari mudah dijangkiti oleh penyakit. Walaupun begitu, terdapat juga keadaan dimana sistem imun kita bertindak menyerang tubuh badan kita sendiri sehingga menyebabkan kita menjadi lemah. Keadaan ini dikenali sebagai penyakit autoimun.

 

Antara Contoh Penyakit Autoimun

  • Rheumatoid arthritis
  • Systemic lupus erythematosus (lupus)
  • Inflammatory bowel disease (IBD)
  • Multiple sclerosis (MS)
  • Type 1 diabetes mellitus
  • Guillain-Barre syndrome

 

Untuk mereka yang mempunyai sistem imun yang lemah pula, terdapat beberapa langkah yang dapat anda amalkan bagi meningkatkan semula sistem imun anda. Antaranya adalah dengan rajinkan diri untuk bersenam. Menurut kajian yang telah dijalankan, individu yang aktif dan rajin bersukan mampu menguatkan lagi sistem imun mereka.

Nak tahu lebih banyak info bagaimana anda dapat menguatkan sistem imun anda? Klik link dibawah untuk baca artikel tcm yang terdahulu.

http://sihat-bersama-tcm.herbal-treatment-advisory.com/7-sebab-sistem-imun-lemah/

 

Rawatan The Tole

Penyakit atau masalah imun juga turut dirawat di The Tole Acupuncture. Mereka mengamalkan rawatan alternatif dengan menggunakan jarum akupunktur dan ubat-ubatan herba semula jadi bagi merawat pelbagai jenis penyakit kronik atau biasa termasuklah penyakit imun.

 

Hubungi The Tole

Laman Web Rasmi : thetole.org

Tel : 03-21418370  / 03-21451671

Whatsapp (sahaja) : 012-7688284

Emel : orderherbs@thetole.org / orderherbs2@thetole.org

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>