Rawatan Autism The Tole Acupuncture

oie_Py6tgeXmw8DX

Pada artikel yang terdahulu tcm banyak berkongsi berkenaan dengan autism. Contohnya seperti cara mengajar anak autism membaca, tips pemakanan kanak-kanak autism dan lain-lain. Pada artikel kali ini, tcm ingin berkongsi pula berkenaan dengan rawatan autism. Autism sebenarnya bukanlah sejenis penyakit, akan tetapi ianya adalah suatu keadaan gangguan neurologi yang dialami oleh seseorang itu.

Disebabkan itu, sehingga kini penyebab kepada autism masih lagi belum dapat dikenalpasti dengan tepat. Selain itu, autism juga sukar dikenalpasti kerana simptom-simptomnya yang sangat abstrak.

 

Gejala-Gejala Autism

  • Perasaan sayang yang keterlaluan pada sesuatu objek
  • Sukar menerima pembelajaran yang biasa di ajar pada kanak-kanak normal
  • Tidak berhubungan mata (no eyes contact) ketika berkomunikasi
  • Tidak suka perbezaan atau perubahan dalam kehidupan seharian
  • Kerap mengulangi perkataan yang sama berulang kali

Nak tahu lebih banyak gejala-gejala autism? Klik SINI, thetole menyenaraikan kira-kira 19 simptom yang dapat dimiliki oleh kanak-kanak autism.

 

Siapa Thetole?

The Tole yang tcm nyatakan disini adalah sebuah pusat perubatan yang dikenali sebagai The Tole Acupuncture Herbal Medical Centre Sdn Bhd. Pusat perubatan ini merupakan salah satu tempat yang menyediakan rawatan khas buat mereka yang mempunyai masalah autism. The Tole berpendapat, sekiranya individu yang mempunyai masalah autism dikesan dan menjalani rawatan pada peringkat awal, simptom autism yang dimiliki mereka dapat dikurangkan dengan lebih segera.

 

Info Lebih Lanjut The Tole

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai The Tole anda boleh melawat laman web rasmi mereka di thetole.org atau boleh terus whatsapp mereka di 012-7688284. Atau hubungi mereka terus di talian 03-21418370  / 03-21451671.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>