Rawatan Resdung The Tole Acupuncture

oie_IsDgD47IuDLt

Masalah resdung antara masalah yang dapat dialami oleh sesiapa sahaja. Resdung juga turut dikenali sebagai sinus (sinusitis). Walaupun penyakit ini merupakan penyakit yang sering terjadi, sekiranya ia dibiarkan sahaja tanpa rawatan, penyakit resdung dapat menjadi semakin teruk. Bagi mereka yang mencari ubat-ubatan buat merawat penyakit resdung pula, anda hendaklah lebih berhati-hati ya.

Ini kerana terdapat pelbagai jenis ubat-ubatan resdung yang terdapat dipasaran sekarang ini. Sekiranya anda tidak berhati-hati dan menggunakannya tanpa sebarang usul periksa, anda mungkin dapat mengalami kesan sampingan yang dapat memburukkan lagi keadaan resdung anda.

 

Gejala-Gejala Resdung

  • Lendir tebal dalam hidung
  • Hidung tersumbat
  • Rasa sakit pada bahagian muka
  • Demam
  • Sakit kepala
  • Kurang deria bau
  • Sakit tekak dan batuk (lebih teruk pada waktu malam)

 

Penyebab Masalah Resdung

Resdung disebabkan oleh jangkitan, alahan, pencemaran udara atau juga masalah pada struktur hidung individu tersebut sendiri. Menurut kajian yang dijalankan, antara penyebab paling kerap yang ditemui menyebabkan resdung adalah masalah jangkitan virus. Apabila membran mukos mengalami jangkitan bakteria, virus atau kulat, ia seterusnya membuatkan pengaliran mukus atau bendalir daripada sinus di dalam hidung dan tekak menjadi terhalang.

Kesan daripada keadaan ini, ia dapat menyebabkan tekanan dan keradangan pada rongga sinus.

 

Rawatan Resdung

Seperti yang tcm maklumkan di atas, pada masa kini terdapat pelbagai jenis rawatan resdung yang terdapat dipasaran. Sebelum melakukan sesuatu rawatan, pastikan anda mengetahui maklumat yang lengkap mengenai rawatan tersebut. Ini supaya anda tidak berada pada keadaan yang lebih teruk disebabkan oleh rawatan yang tidak selamat serta mempunyai kesan sampingan yang berbahaya.

 

Rawatan The Tole Acupuncture

Pernahkan anda dengar akan The Tole? Mereka merupakan salah satu pusat rawatan alternatif yang telah lama bertapak di Malaysia. Mereka mempunyai pelbagai pengalaman di dalam merawat pelbagai jenis penyakit menggunakan rawatan unik neuro akupuntur mereka serta rawatan herba semulajadi yang sememangnya bebas dari sebarang kesan sampingan yang berbahaya.

Tidak hanya di Malaysia, malah The Tole juga turut dikenali di seluruh dunia, apabila pesakit-pesakit mereka juga dari kalangan mereka yang berasal dari luar negara. Selain merawat orang awam, pesakit The Tole juga terdiri dari kalangan artis serta kumpulan VIP yang terdapat di Malaysia.

 

Cara Hubungi The Tole?

Laman Web Rasmi : thetole.org

Tel : 03-21418370  / 03-21451671

Whatsapp (sahaja) : 012-7688284

Emel : orderherbs@thetole.org / orderherbs2@thetole.org

 

Rujukan

https://www.google.com/search?q=rawatan+resdung

https://ms.wikipedia.org/wiki/Resdung

https://mediamaklumat.com/petua-meredakan-sakit-resdung/

http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/SinusSinusitisTreatmentCure.html

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>