Rawatan Darah Tinggi The Tole Acupuncture

oie_3U0r81PR2iKE

Darah tinggi sering dikaitkan dengan faktor stress atau tekanan yang dialami oleh seseorang itu. Walaupun darah tinggi merupakan sejenis masalah yang sering kita dengar, kita tetap harus berwaspada akan penyakit ini. Ini kerana darah tinggi dapat dialami oleh sesiapa sahaja di sebarang peringkat umur. Tambahan lagi, peningkatan tekanan dari kadar normal mampu menyebebabkan kerosakan pada organ dan pemendapan plak pada saluran darah.

 

Tips Turunkan Tekanan Darah?

Sekiranya anda telah mendapatkan pemeriksaan doktor dan menjalani rawatan darah tinggi, terdapat beberapa tips yang dapat anda lakukan bagi mengatasi masalah darah tinggi anda. Antaranya seperti melakukan senaman secara teratur dan kurangkan minuman berkafein. Nak dapatkan lebih banyak tips? Klik SINI untuk baca artikel tcm yang terdahulu berkenaan dengan tips mengatasi tekanan darah tinggi.

 

Rawatan Darah Tinggi The Tole

Sekiranya anda ingin mencuba rawatan alternatif bagi merawat masalah darah tinggi anda, tcm cadangkan anda untuk pergi ke The Tole Acupuncture Herbal Medical Centre. Mereka antara pusat rawatan alternatif yang terbaik. Mereka sangat berpengalaman di dalam merawat pelbagai jenis penyakit dengan cara yang unik iaitu menggunakan jarum akupuntur dan ubat-ubatan herba semulajadi.

 

Tabiat Buruk Darah Tinggi

Berikut tcm senaraikan antara tabiat buruk yang dapat menyebabkan keadaan darah tinggi anda menjadi semakin teruk. Antaranya seperti :

  • Merokok atau terdedah kepada asap rokok
  • Banyak minum minuman keras (alkohol)
  • Pemakanan tidak seimbang dan banyak garam (natrium)
  • Malas bersenam

 

Hubungi The Tole

Laman Web Rasmi : thetole.org

Tel : 03-21418370  / 03-21451671

Whatsapp (sahaja) : 012-7688284

Emel : orderherbs@thetole.org / orderherbs2@thetole.org

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>