Rawatan Tennis Elbow The Tole Acupuncture

oie_ZvquBydjUWBp

Hai semua, adakah sukan baik untuk kesihatan kita? Tcm pasti jawapan kepada soalan tersebut adalah “Ya”. Tcm juga bersetuju dengan jawapan tersebut. Walaupun begitu, kepada semua penggemar sukan, anda sebenarnya berisiko mengalami suatu keadaan yang dikenali sebagai Tennis Elbow. Walaupun sukan baik untuk kesihatan kita, namun sekiranya tidak dilakukan dengan betul atau dilakukan secara berlebihan, ia mampu mendatangkan kecederaan kepada diri kita.

 

Tennis Elbow

Tennis elbow atau lateral epicondylitis adalah suatu keadaan di mana seseorang itu mengalami rasa sakit di bahagian luar lengan berhampiran dengan siku. Ia disebabkan oleh sebahagian serat tendon yang menghubungkan otot ke tulang telah koyak. Kenapa keadaan ini dipanggil tennis elbow adalah kerana ia kerap terjadi pada pemain tennis dan pemain kriket. Namun bukan pemain tennis dan kriket sahaja berisiko, semua sukan dan aktiviti  lain juga mampu mengalami keadaan ini.

 

Gejala-Gejala Tennis Elbow

  • Sakit atau rasa pedih pada bahagian luar siku
  • Kekuatan genggaman tangan menjadi lemah
  • Biasa berlaku pada tangan dominan (contoh tangan kiri untuk mereka yang kidal)
  • Apabila cuba memegang sesuatu, ia menjadi sukar dan lemah untuk menggenggamnya

 

Info Lanjut

Untuk mengetahui lebih banyak mengenai tennis elbow, anda boleh baca pada artikel tcm yang terdahulu. Klik SINI atau pautan di bawah untuk perkongsian dari The Tole Acupuncture mengenai tennis elbow.

http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/TennisElbowTreatmentCure.html

 

Rawatan Tennis Elbow

Untuk mengubati masalah tennis elbow, anda perlu menjalani rawatan khas dan mengambil ubat-ubatan herba seperti yang disarankan oleh The Tole Acupuncture. Mereka sangat terkenal di dalam mengubati pelbagai jenis penyakit kronik. Tcm sarankan untuk anda segera menghubungi mereka dan mendapatkan khidmat nasihat mereka berkenaan penyakit yang dihidapi anda.

Whatsapp (sahaja): 012-7688284

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>