Rawatan Insomnia The Tole Acupuncture

oie_pXBA3NTDXq4h

Hai semua, ada tak kat sini yang tak pernah tidur? Sebagai manusia, kita semua perlu waktu khas untuk tidur. Ini bertujuan supaya dapat merehatkan tubuh badan kita. Tidur yang mencukupi akan membuatkan seseorang itu lebih bertenaga. Akan tetapi, jangan sampai tidur berlebihan pulak ye. Bagaimana pula sekiranya anda mengalami masalah sukar untuk tidur?

Masalah ini dikenali sebagai insomnia. Insomnia merupakan sejenis penyakit gangguan tidur atau juga dikenali sebagai penyakit susah tidur. Apabila tubuh badan kita tidak mendapatkan tidur yang cukup, tubuh badan kita akan mula lemah dan juga senang diserang penyakit.

 

Faktor Penyebab Insomnia

  1. Waktu tidur yang tidak tetap yang mungkin disebabkan oleh jadual kerja yang berubah-ubah
  2. Tidur sebelum satu jam selepas makan, terutamanya makanan berat seperti nasi
  3. Terlebih tidur pada waktu siang
  4. Rokok dan kafein mengandungi nikotin dan akan mempercepatkan kadar denyutan jantung dan menyebabkan anda susah untuk tidur

 

Rawatan The Tole Acupuncture

Bagi anda yang mengalami masalah ini, pasti ianya membuatkan anda sangat stress, apatah lagi anda mudah jatuh sakit disebabkan oleh tubuh badan yang lemah. Jadi, tcm nak kongsikan dengan anda semua satu tempat rawatan yang mungkin dapat membantu anda untuk mengatasi masalah ini. Pusat rawatan ini telah beroperasi sejak tahun 90-an lagi.

Teknik rawatan dan formula ubat-ubatan mereka sentiasa dikaji dari masa ke semasa bagi mendapatkan penawar yang berkhasiat dan dapat membantu menyembuhkan penyakit yang dialami oleh pesakit mereka. Pusat rawatan tersebut dikenali sebagai The Tole Acupuncture Herbal Medical Centre. Mereka menggunakan rawatan alternatif bagi merawat pelbagai penyakit.

 

Info Selanjutnya

Untuk mendapatkan info selanjutnya berkenaan insomnia anda bolehlah klik dua pautan di bawah :

http://sihat-bersama-tcm.herbal-treatment-advisory.com/penyakit-imsonia-susah-tidur/

http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/InsomiaTreatmentCure.html

Tel : 03-21418370 / 03-21451671 atau Whatsapp : 012-7688284 bagi mendapatkan info percuma berkaitan penyakit yang dihidapi anda. Tcm doakan semoga anda cepat sembuh dan dipermudahkan segala urusan.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>