Rawatan Ekzema The Tole Acupuncture

oie_7Yy7UKFh8Fn2

Salam jumaat semua. Artikel yang akan dikongsikan pada hari ini adalah mengenai rawatan yang dapat dijalani oleh pesakit ekzema. Sebelum tu, jom tcm kongsikan serba ringkas info mengenai penyakit ekzema. Ekzema turut dikenali dengan panggilan dermatitis atopic. Ekzema biasanya terjadi pada seseorang yang memiliki kulit yang terlalu peka terhadap keadaan seperti sejuk, panas dan lembap.

Selain itu, tekanan emosi, mandi yang berlebihan dan penggunaan sabun yang tidak bersesuaian juga boleh menyebabkan ezema.

 

Gejala-Gejala Ekzema

  • Kulit menjadi kering dan bersisik
  • Kulit menebal kasar dan berkedut
  • Pembentukan tompok-tompok merah
  • Kulit terasa panas dan gatal
  • Kawasan kulit tertentu mungkin koyak

 

Rawatan Ekzema The Tole

The Tole Acupuncture mempunyai rawatan khas buat anda yang mengalami masalah ekzema. Walaupun ekzema bukan sejenis penyakit kulit berjangkit, namun ia mampu menjadi lebih teruk sekiranya kawasan kulit yang terlibat mengalami jangkitan daripada bakteria. Apabila dijangkiti bakteria, anda akan merasa semakin gatal pada bahagian kulit tersebut.

Penawar bagi ekzema masih belum ditemui, akan tetapi terdapat pelbagai ubat-ubatan yang dapat mengatasi masalah gejala-gejala yang dialami oleh pesakit ekzema. Walaupun begitu, ubat-ubatan tersebut hanya efektif untuk kesan jangka masa pendek sahaja. Untuk mendapatkan keputusan rawatan yang lebih baik, The Tole Acupuncture menyarankan untuk pesakit menjalani rawatan intensif yang disediakan mereka.

 

Bagaimana Untuk Hubungi Pusat Rawatan The Tole?

Tel : 03-21418370  / 03-21451671

Whatsapp (sahaja) : 012-7688284

Emel : orderherbs@thetole.org / orderherbs2@thetole.org

 

Info Lanjut Ekzema

http://sihat-bersama-tcm.herbal-treatment-advisory.com/penyakit-ekzema/

http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/AllergiesEczemaTreatmentCure.html

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>