Rawatan HFMD The Tole Acupuncture

oie_kIJovqD8EBZo

Sejak kebelakangan ini negara kita dikejutkan dengan sejenis penyakit yang dikenali sebagai HFMD. HFMD merupakan singkatan kepada perkataan Hand Foot Mouth Disease. Penyakit ini sangat digeruni kerana ia mampu berjangkit. Selain itu, menurut kes yang direkodkan, HFMD juga mampu menyebabkan kematian. Menurut Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM), kes yang dilaporkan sehingga 30 Jun 2018 adalah sebanyak 27,296 kes.

Ia sangat membimbangkan kerana kes tersebut telah mengalami peningkatan sebanyak 28% berbanding tempoh yang sama pada tahun 2017 iaitu hanya 21,303 kes sahaja.

 

Gejala-Gejala HFMD

  • Ruam bersama lepuh terdapat di tangan, kaki dan kawasan lampin
  • Terdapat ulser pada tekak dan mulut
  • Sakit pada bahagian kepala
  • Demam yang berkemungkinan mencapai suhu hingga 39°C
  • Sakit pada bahagian tekak

 

Maklumat Lanjut HFMD

Untuk anda yang ingin tahu lebih lanjut mengenai penyakit ini, anda bolehlah klik pada pautan di bawah :

sihat-bersama-tcm.herbal-treatment-advisory.com/hfmd

 

The Tole Dan Penyakit Kronik

Pusat rawatan alternatif The Tole Acupuncture Herbal Medical Centre Sdn Bhd mempunyai pengalaman merawat pelbagai jenis penyakit kronik atau berjangkit. Dengan menggunakan rawatan neuro akupuntur serta ubat-ubatan herba semulajadi, kebanyakan pesakit The Tole mampu menjalani kehidupan mereka dengan lebih sihat dan bahagia. Anda boleh melawat laman web mereka untuk mendapatkan pelbagai informasi kesihatan dan juga testimoni-testimoni pesakit yang telah menjalani rawatan di The Tole.

 

Hubungi The Tole

Tel : 03-21418370  / 03-21451671

Whatsapp (sahaja) : 012-7688284

Emel : orderherbs@thetole.org / orderherbs2@thetole.org

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>