Rawatan Dementia The Tole Acupuncture

oie_O7DNJ8sYKwQ1

Dementia adalah sejenis masalah yang berkaitan dengan daya ingatan seseorang. Masalah ini berlaku disebabkan oleh kematian sel-sel otak secara abnormal. Istilah lain bagi dementia adalah kemerosotan daya pemikiran. Dementia turut dapat terjadi disebabkan oleh proses penuaan atau pun peningkatan usia. Disebabkan itu penyakit ini sering dikaitkan dengan mereka yang telah berusia.

Walaupun begitu, golongan muda dan kanak-kanak juga tetap berisiko menghidapi dementia. Kebiasaanya ia disebabkan oleh kekurangan vitamin B12 dan hormon tiroid.

 

Rawatan Dementia

The Tole Acupuncture berpengalaman mengubati pelbagai jenis penyakit kronik. Begitu juga dementia, mereka turut berpengalaman merawat penyakit dementia. Menurut The Tole Acupuncture, keadaan dementia akan lebih baik sekiranya diubati dengan secepat mungkin. Rawatan yang dijalani akan membantu mengembalikan sel-sel abnormal otak kepada normal.

Kebanyakan pesakit dementia yang telah menerima rawatan daripada The Tole Acupuncture berjaya mengurangkan masalah dementia yang dialami mereka.

 

Gejala-Gejala Dementia

Buat anda yang tertanya-tanya apakah tanda-tanda yang dapat dialami oleh pesakit dementia. Berikut tcm senaraikan seperti di bawah :

  • Mengalami hilang ingatan atau lupa
  • Pergerakan semakin lemah
  • Membuang air kecil atau besar dimerata tempat disebabkan oleh kemerosotan otak
  • Hilang pengetahuan asas seperti bertutur dan tahap pemahaman

 

Hubungi Segera

Tel : 03-21418370  / 03-21451671

Whatsapp (sahaja) : 012-7688284

Emel : orderherbs@thetole.org / orderherbs2@thetole.org

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>