Simptom-Simptom Penyakit Kayap

Hye :)

Kengkawan, buat apa tue..? jom penuhi masa terluang anda dengan membaca info-info tentang kesihatan..ada baiknya jugak jika selepas anda membaca info ini anda terus share kepada kepada kawan-kawan terdekat anda.. tak rugi bro, xmmerlukan duit pun malah ianya mendatangkan kebaikan bukan sahaja kepada anda tetapi kepada semua komuniti..penjagaan kesihatan memang satu keperluan untuk sentiasa sihat  tanpa sebarang penyakit… yeahhhh…!! Sharing is caring..:)

 

Okey kengkawan..

Sebelum nie saya pernah berkongsi mengenai penyakit kayap ini dalam posting sebelum nie, kali nie saya saya ingin kongsikan lagi kepada anda  info  tambahan suapaya kita sama-sama lebih memahami masalah penyakit kayap nie dengan lebih mendalam lagi.

Untuk pengetahuan anda kengkawan,

Virus kayap ini adalah virus yang sama menyebabkan penyakit ‘chickenpox’ sewaktu kita masih kecil dahulu. Virus nie biasanaya akan berada dekat dengan pangkal saraf dan ianya membiak semula kebiasaanya adalah disebabkan oleh masalah seperti stress atau tekanan, kekurangan ketahanan badan, kecederaan pada kulit dn juga akibat  daripada masalah kanser.

Jiak anda pernah terkena kayap sebelum ini, selepas anda terkena jangkitan tersebut, bahagian kulit anda akan menjadi kemerah-merahan, menjadi seperti ruam panas, ada juga bernanah, ada menjadi biji berbuih dan ianay mula menjalar selepas beberapa hari.

 

Dimanakah kawasan jangkitan itu kengkawan?

Okey sebenarnya  ia terjadi dimana-mana sahaja di bahagian kulit tubuh badan kita samada di bahagian mata, ketiak, perut, kaki mahupun hidung anda.

Sekiranya anda mengalami symptom-simptom anda haruslah segera pergi mendapatkan bantuan perubatan untuk dapatkan nasihat dan rawatan.

 

Apakah jenis-jenis penyakit kayap?

Okey penyakit kayap terdiri daripada 8 jenis yang diketahui iaitu;

1) Kayap Ular

2) Kayap melukut

3) Kayap jagung

4) Kayap api2

5) Kayap setompok

6) Kayap selendar

7) Kayap harimau

8) Kayap bersambung (umur pendek)

Untuk pengetahuan  kengkwan juga jenis-jenis kayap dia atas yang paling berbahaya adalah kayap jenis kayap ular, kerana ianya boleh membawa maut. Ianya juga akan mengakibatkan badan penghidap menjadi kurus disebabkan kehilangan selera makan selain pesakit akan menderita megalami kepedihan dan melecet terhadap kulit yang dijangkiti.kayap jenis ini juga akan mengambil masa yang agak lama untuk sembuh kadang-kadang ada sehingga bertahun-tahun.

 

Apa Rawatan Kayap?

Pusat rawatan THE TOLE Neuro Acupuncture-HERBAL MEDICAL CENTRE SDN BHD ada jalan penyelesaiannya kengkawan. Penggunaan ubatan herba diyakini dapat mengubati masalah penyakit kayap ini. Tetapi harus ingat, mereka mesti memulakan rawatan secepat mungkin apabila berasa seperti terbakar bermula. Setelah ruam hadir selepas 48 jam, rawatan akan mengurangkan jumlah ruam yang hadir tersebut.

 

untuk mengetahui lebih lanjut tentang penyakit kayap nie sila klik link dibawah..

—>http://www.thetole.org/MalayHerbalMedicine/ShinglesVirusTreatmentCure.html#.UUPyqxenDL4

Sebarang pertanyaan berkenaan rawatan kayap :

—>http://www.thetole.org/MalayHerbalMedicine/Enquiry.html#.UUPy3henDL4

 

Jom sertai forum untuk mendapat lebih banyak info. Klik Sini!!

Pelbagai info menarik mengenai pelbagai penyakit berbahaya:
http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/index.html

fbSihat Bersama TCM

 

You may also like...

1 Response

  1. admin says:

    Terima kasih kerana sudi berkongsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>