Kanser Pankreas

oie_CqJ5qXAvT2nX

Pankreas adalah sebuah organ di dalam badan kita yang terletak di belakang perut atau diantara perut dan tulang belakang kita. Pankreas adalah kelenjar yang menghasilkan insulin, hormon dan jus-jus penghadam makanan. Kanser pankreas adalah penyakit di mana terdapat tumor maglinan di dalam tisu pankreas. Terdapat banyak faktor-faktor atau risiko yang menyebabkan berlakunya kanser ini. Antaranya ialah, kegemukan, sejarah keluarga, merokok, pengambilan alkohol yang tinggi, mempunyai penyakit seperti keradangan pankreas dll. Purata serangan kanser ini adalah lebih banyak menyerang bangsa Afrika Amerika berbanding orang Asia. Kanser ini juga mempunyai kadar yang lebih tinggi untuk menyerang lelaki berbanding wanita dengan nisbah (2:1). Individu yang berumur 65 tahun dan ke atas mempunyai risiko lebih tinggi untuk mendapat penyakit ini.

 

Gejala2 Kanser Pankreas :

  1. Kurang selera makan
  2. Loya serta muntah
  3. Najis berwarna kelabu dan berminyak
  4. Berat badan susut dengan mendadak
  5. Sakit pada bahagian atas perut
  6. Air kencing berwarna kuning pekat
  7. Sering merasa letih dan sakit yang mencucuk di dalam perut

 

Khas buat mereka yang mempunyai masalah kesihatan. Anda mungkin ingin mengetahui tentang perubatan alternatif yang menggunakan ubat-ubatan herba bagi merawat perbagai jenis penyakit. Anda boleh mendapatkan maklumat lanjut mengenai mereka di The Tole Acupuncture-Herbal Medical Centre.

 

Ubat-ubatan herba di Tole Acupuncture :

 http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/Ubat_Herba.html

YOYO59960124BB8FBDDEFA01A974E169

Klik SINI!! untuk mendapatkan lebih banyak info melalui forum.

Perbagai info menarik  tentang cara merawat penyakit berbahaya di The Tole Acupuncture :

http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/index.html

fbSihat Bersama TCM

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>