Petua Dan Tips Hilangkan Sakit Gigi

Hye  :)

Aduhai… pernah kengkawan semua menderita bila sakit gigi…nak katakan semua benda atau kerja x boleh buat…serba xkena..masalah gusi bengkak satu hal selain masalah sakit seperti menangkap sehingga kepala tu yang tak tahan tu. Memang ada dinyatakan..antara sakit yang paling sakit di dunia ni ialah :

1) Sakit ketika nak meninggal
2) Sakit gigi
3) Sakit bersalin

Okeyla kengkawan, disini saya ingin berkongsi dengan anda semua tentang petua atau tips yang boleh diambil ketika anda sakit gigi..

1) ambil setangkai bunga cengkih dan masukkannya ke dalam gigi yang berlubang. Biarkan beberapa ketika, sakit gigi anda akan berkurangan perlahan-lahan.

2) campurkan sedikit garam halus pada ubat gigi apabila hendak menggosok gigi setiap pagi.

3) Makan buah belimbing buluh bersama sedikit garam.

4) Untuk gigi geraham berlubang, tumbuk seulas bawang putih hingga lumat dan masukkan sedikit cuka. Masukkan bahan tadi ke dalam lubang gigi.

5) Gigit 3 kuntum bunga cengkih pada gigi yang sakit. Jika gigi berlubang, tumbuk bunga cengkih dan isikan ke dalam lubanggigi dan tutup dengan kapas

Kengkawan jika sakit terlalu parah setelah mengamalkan petua ini  segeralah mendapatkan rawatan perubatan.. Pusat Perubatan THE TOLE ada menyediakan rawatan ini bagi yang mengalami sakit gigi yang parah. Penggunaan herba dan rawatan professional yang dilakukan oleh master Leong telah terbukti berkesan bagi rawatan penyakit ini..

 

Jom sertai forum untuk mendapat lebih banyak info. Klik Sini!!

Pelbagai info menarik mengenai pelbagai penyakit berbahaya:
http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/index.html

fbSihat Bersama TCM

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>