Sebab-Sebab Otak Menjadi Lemah

hye :)

Pe habaq kengkawan.. semoga ceria-ceria dan sihat selalu la ya..

Okey kali nie saya nak post entry berkenaan dengan otak kengkawan semua ya. Tahukah anda kenapa otak kita menjadi lemah? Tak tahu?

Hmm Okey jom baca sama-sama info berguna nie kemudian share kengkawan ya.. semoga info nie bermanfaat untuk kita semua.. :


1. BEKAS BOTOL AIR MINERAL

Mungkin sebahagian dari kita mempunyai kebiasaan menggunakan dan berulangkali menggunakan botol plastik (Aqua, VIT, Prim-a etc) dan menyimpannya di kereta atau di pejabat.

keadaan ini sangat tidak baik, kerana bahan plastic seperti  botol (disebut juga sebagai polyethylene terephthalate or PET) ini mengandung zat2 karsinogen (atau DEHA).

untuk pengetahuan kengkawan botol jenis ini hanya boleh digunapakai 1-2 KALI sahaja, tidak boleh lebih. Dan itupun harus diletakkan ditempat yang jauh dari sinar matahari.

Kebiasaan seperti kerap mencuci bahan plastic tersebut akan mengeluarkan zat karsinogen untuk bercampur dengan air yang kita minum. Ianya bukan sahaja tidak elok untuk otak malah tubuh badan manusia juga akan menerima kesan negative tersebut.

 

2. SATE

jika korang peminat sate, haruslah makannya bersama-sama dengan timun.

ini adalah disebabkan sate kebiasaanya mempunyai karbon dari hasil pembakaran arang yang dapat menyebabkan kanser dan mengakibatkan Sel-sel otak kita tidak berkembang dan akan menyebabkan konsentrasi terganggu.

oleh yang demikian disarankan kita mengambilnya dengan menambah makanan tambahan seperti timun  apabila makan sate. sate mempunyai zat Karsinogen (penyebab kanser) tetapi timun ternyata berfungsi sebagai anti Karsinogen. Jadi jangan lupa untuk makan timun setelah makan sate ye kengkawan.

 

3. UDANG DAN VITAMIN C

HINDARI makan udang setelah kita makan/minum Vitamin C.

keadaan ini akan menyebabkan keracunan. Racun Arsenik (As) yang merupakan proses reaksi
dari Udang dan Vitamin C di dalam tubuh dan akan mengakibatkan keracunan dalaman.

percampuran udang dan Vitamin C secara bersamaan akan mengakibatkan sel-sel stimulus OTAk menjadi mudah terganggu, dan secara tidak lansung akan mengakibatkan Kebodohan dan IQ seseorang menjadi lemah.

 

4. MI SEGERA

Untuk para penggemar mi segera, pastikan kita mempunyai selang waktu paling kurang tiga hari setelah kita makan makanan tersebut. Keadaan ini ternyata terdapat zat lilin yang melapisi mi segera tersbut dalam pembuatannya.

Itulah sebabnya mengapa mi segera tidak lembik ketika dimasak. Amalan makan mi segera setiap hari akan meningkatkan kemungkinan seseorang menyebabkan terjadinya kanser.  Dalam kesibukan bekerja setiap hari keadaan akan menyebabkan seseorang tiada masa untuk memasak, sehingga hanya makan mi segera setiap hari dan dianggap mudah dan ringkas untuk menyediakannya. Akhirnya menderita kanser.

pakar perubatan menyatakan bahawa di dalam mi segera terdapatnya lilin. Untuk menghapuskan lilin tersebut tubuh kita memerlukan waktu sekurang-kurangnya  2 hari untuk membersihkannya.

jika terjadinya masalah berkaitan dengan  otak  segera dapatkan rawatan Thetole dengan menggunakan rawatan herba otak terpilih dan neuro akupuntur yang diyakini sangat mujarab untuk menyembuhkannnya.

Okey kengkawan semua.. jangan lupa share.. semoga info ini bermanfaat untuk kita semua.

Papaii..~

 

Jom sertai forum untuk mendapat lebih banyak info. Klik Sini!!

Pelbagai info menarik mengenai pelbagai penyakit berbahaya:
http://thetole.org/MalayHerbalMedicine/index.html

fbSihat Bersama TCM

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>